Hemoroizi interni

Mai intai, voi incerca sa fac o scurta prezentare pe scurt a acestei portiuni din anatomia noastra care este foarte putin cunoscuta, din moment ce va ajuta la intelegerea modului in care se formeaza hemoroizii interni.
Anusul este un orificiu localizat in regiunea posterioara a corpului, care conduce aproximativ 5 cm in sus inspre canalul anal. Canalul anal conduce la rect, o cavitate verticala lunga de aproximativ 12 cm si lata de 3,81 cm care se sfarseste la deschiderea colonului. Rectul este responsabil pentru retinerea fecalelor pana ce acestea sunt gata sa paraseasca organismul.
Atunci cand hemoroizii interni se dezvolta inauntrul traiectului anusului, hemoroizii interni pot fi gasiti la sfarsitul canalului anal.
Spre deosebire de hemoroizii externi, hemoroizii interni nu pot fi vazuti sau simtiti datorita locatiei lor. Deoarece tesuturile anale interne nu au nervi sensibili la durere, este foarte posibil sa nu simtiti nici durere nici disconfort, fata de alte cazuri de hemoroizi.
Unul dintre putinii indicatorii cum ca ati avea hemoroizi interni este senzatia ca rectul dvs. inca se simte plin, chiar daca ati iesit cu scaunul afara.
Iritarea poate aparea daca suprafata delicata a hemoroizilor interni este lezata datorita constipatiei. In acest caz, s-ar putea sa observati cateva picaturi de sange pe hartia igienica sau in vasul de toaleta.
Hemoroizii interni au tendinta de a creste (sau de a se prabusi ) pana la punctul in care trebuie sa se miste afara din sfincterul anal. Daca acesta este cazul, este posibil sa vedeti zone roz care se intind intr-o nuanta mai inchisa de roz. Aceste zone se pot simti ca niste mici bobite umede (ca de struguri).
Hemoroizii interni se pot retrage singuri inapoi in rect, sau ii puteti impinge usor inapoi cu degetul in pozitia lor originala. Cu toate acestea, durerea poate deveni si mai intensa daca hemoroizii interni ies din anus si formeaza mici mase bulboase.
Hemoroizii interni diagnosticare
Datorita locatiei si modului in care se simt hemoroizii interni, doctorul dvs. s-ar putea sa fie nevoit sa conduca un examen rectal. Acest examen consta in introducerea unui deget in anus, si de aceea nu este foarte placut, chiar jenant si uneori chiar neconcludent.
Cu toate acestea, daca acesti hemoroizi interni se muta in afara sfincterului, un doctor v-ar putea diagnostica mai usor.
Pentru a preveni complicatiile in cazul hemoroizilor interni, va recomandam in primul rand sa fiti atenti la alimentatie, pentru a putea preveni constipatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu