Totul despre hemoroizii trombozati

Este posibil sa fi auzit termenul de hemoroizi trombozati, dar nu stiati sigur ce inseamna. Mai jos voi incerca sa lamuresc si sa raspund la unele din intrebarile pe care le aveti despre hemoroizii trombozati: cum arata, cum se manisfesta si ce tratamente exista pentru hemoroizii trombozati.
Cum arata si cum se manifesta hemoroizii trombozati
Venele din anus sau venele din afara rectului pot incepe sa se umfle si sa devina externe atunci cand potruzioneaza din aceste zone. Atunci cand fluxul sanguin este restrictionat in aceste vene, vasele tind sa se rupa, cauzand formarea unor cheaguri de sange sub piele. Atunci cand se intampla asta, avem de-a face cu hemoroizi trombozati.
Hemoroizii trombozati sunt usor de recunoscut si de simtit. La atingere, hemoroizii trombozati pot fi tari sau moi. Hemoroizii trombozati se simt la inspectie ca niste mici tumorete. De asemenea, hemoroizii trombozati sunt albastri la culoare. Asta pentru ca venele sunt strangulate sub piele si nu exista flux sanguin normal prin ele. Daca sunt iritati, hemorozii trombozati pot deveni rosii la culoare.
Desi nu sunt considerati periculosi, hemoroizii trombozati cauzeaza durere si umflaturi deoarece afecteaza capetele nervului localizat in pielea anala. Sangerarea nu este un simptom comun, dar poate aparea daca cheagurile de sange sunt lezate.
Cauze posibile pentru hemorozii trombozati
Dintre cauzele comune pentru hemoroizii trombozati amintim statul jos pentru perioade lungi de timp, incordarea in timpul defecatiei, ridicarea de greutati si nasterea.
Tratamente pentru hemoroizii trombozati
Este posibil ca cheagurile de sange sa se rupa si sa fie reabsorbite de organism. Acest lucru se poate intampla de-a lungul unei perioade de 4 pana la 6 saptamani. Cu toate acestea, daca hemoroizii trombozati cresc si provoaca mai multa durere sau daca observati o umflare excesiva, este posibil sa aveti nevoie de o operatie pentru a scapa de hemoroizii dvs. trombozati.
Indepartarea cheagurilor de sange se face la cabinetul unui doctor sau in ambulatoriu. Sub nici o forma nu indepartati cheagurile de sange acasa, deoarece puteti suferi hemoragii severe!
Exista mai multe optiuni in ceea ce priveste procedurile de indepartare a cheagurilor de sange. O alternativa rapida si usoara este sa faci o taietura deasupra cheagului de sange pentru ca acesta sa poata fi stors. Cu toate acestea, posibilitatea reformarii cheagurilor de sange si durerea suplimentara ramane foarte mare in cazul acestei proceduri de tratare pentru hemoroizii trombozati.
Desi este mai invaziva, hemoroidectomia totala indeparteaza cheagurile de sange si vasele de sange, obtinand rezultate mult mai bune de tratare pentru hemoroizii trombozati.
Ambele proceduri folosesc anestezia locala pentru a amorti zona care trebuie taiata.
Este recomandat ca operatia de hemoroizi trombozati sa fie efectuata in primele 3 zile de cand au aparut simptomele. Dupa aceasta perioada de timp, nivelul de ameliorare a simptomelor manifestate de hemoroizii trombozati s-ar putea sa nu fie foarte semnificativ, si de asemenea este posibil sa aveti nevoie de mai mult timp pentru recuperare.
Tratamente alternative pentru hemoroizii trombozati care ar trebui luate in considerare
In afara de operatie, exista cateva tratamente alternative care pot aduce alinare celor care sufera de hemoroizi trombozati. Aceste tratamente includ bai de sezut caldute si creme pentru a alina durerea si inflamatia.
Schimbarile in alimentatie, incluzand mai multe surse de fibre, pot rezolva problemele cu constipatia.
Dintre cele mai eficiente unguente locale amintim Venapro, pe baza de extracte botanice si herbale care calmeaza si vindeca, ameliorand circulatia venoasa si calmand zonele inflamate, fara nici un efect secundar.
Un alt unguent eficient este Procto-glyvenolul care are ca efect diminuarea rapida a simptomelor prezentate de hemoroizi, calmand zona afecatata, si ameliorand starea generala a persoanei care sufera de hemoroizi trombozati.
Cum sa alegem tratamentul potrivit pentru hemoroizii trombozati
Nivelul de durere pe care il resimtiti va va ajuta sa determinati tratamentul corect in cazul dvs. pentru hemoroizii trombozati.
De exemplu, daca durerea nu va permite sa va efectuati activitatile zilnice, precum mersul pe jos, dormitul sau exercitiile, atunci probabil ca operatia este cea mai buna solutie.
In cazul unei dureri minore care pare sa se diminueze, se poate ca hemoroizii dvs. trombozati sa dispara de la sine, si de aceea ar trebui lasati in pace, sau tratati cu alternative naturale precum cele descrise mai sus.

2 comentarii:

  1. Buna ziua. Eu am trectut prin toate sintopurile astea de la o picatura de sânge am ajuns la o crestere mai mare de stange. Dupa un timp a iesit ceva in exterios o unflatura mare durerosa tare si usturimi nu am stiut ce e. Dupa un timp de o saptamana doaua a mai iesit inca unul foarte durerosi in continuare nu am stiut ce e si mia fost teama sa ma duc la doctor dupa atata stim nu mai am simtome nu mai st dureroase si inconfortabile si mai am doar unul singur mic si nedureros. Ce sfat imi dati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Eu am trectut prin toate sintopurile astea de la o picatura de sânge am ajuns la o crestere mai mare de stange. Dupa un timp a iesit ceva in exterios o unflatura mare durerosa tare si usturimi nu am stiut ce e. Dupa un timp de o saptamana doaua a mai iesit inca unul foarte durerosi in continuare nu am stiut ce e si mia fost teama sa ma duc la doctor dupa atata stim nu mai am simtome nu mai st dureroase si inconfortabile si mai am doar unul singur mic si nedureros. Ce sfat imi dati?

    RăspundețiȘtergere